Travena

Žena

5 tipů, jak se vyhnout podzimní únavě

Kratší dny, sychravé počasí, zima i absence slunce – to vše může způsobit, že nás přepadne nemilý společník v podobě podzimní únavy. Když tento stav nastane, můžeme z práce zalézat rovnou do postele a nedělat nic. Lepší možností však je se tomuto protivníkovi postavit a začít s ním bojovat. Jak si podzimní a zimní období udělat příjemnější a užít si jej?
 Plod kaštanu
Vybarvěte byt
Podzim a zima nemusí být tmavé a šedivé. Oživte svůj outfit i byt barvami, třeba v tónech spadaného listí. Pořiďte si barevný kabát, šálu i doplňky do bytu.
 
Budiž světlo
Špatná nálada a celkový úbytek energie má často na svědomí nedostatek slunečního svitu. Slunce sice plnohodnotně nenahradíme, ale můžeme si alespoň prosvětlit byt a vykouzlit tak lepší náladu. K tomu vám pomůžou svíčky nebo třeba barevná světýlka umístěná na poličkách či okolo oken. 
 
Dodejte si vitamíny
Zásobte se ovocem a zeleninou a nezapomeňte přitom využívat hlavně sezónní a lokální druhy. Naučte se nové recepty nebo si z těchto surovin umixujte lahodné a živinami nabité smoothie. 
 
Choďte ven
Dřívější stmívání a chlad nás často odrazují od toho chodit ven tak často, jako v létě. To je však chyba. Čerstvý vzduch a pohyb působí pozitivně jak na naši fyzičku, tak i na psychiku. Vyrazte na výlet a přesvědčte se, jak je podzimní příroda krásná. Můžete sbírat kaštany, pouštět draka nebo si jen užívat pohled na barevné listí. 
 Žena ležící v listí
Nastavte mysl
Pokud budete neustále myslet na to, jak dlouhá zima je a kolik tmavých a šedých dní vás ještě čeká, nijak to věci neprospěje. Zkuste se naladit na podzimní notu a skutečně si současné období užívat. Stále je na co se těšit, i kdyby to mělo být zatím velmi vzdálené léto. I podzim s sebou přináší spoustu výhod. Možná se tak dostanete i k věcem, na které v hektickém létě není čas. Zpříjemněte si chvilky četbou knih, sledováním nových filmů či seriálů nebo se doma konečně pusťte do velkého úklidu.